Selecteer een pagina
Home » Blog » Human Design » De energie van open centra is onbetrouwbaar

De energie van open centra is onbetrouwbaar

door | 26 apr, 2022 | Human Design

Ieder mens heeft negen centra. Maar niet bij iedereen zijn dezelfde centra ingekleurd.
Het kenmerk van een ingekleurd centrum is dat de energie constant aanwezig is en dus betrouwbaar is. Het is constant. Het verandert niet. Het is een energie waar je op kunt vertrouwen. Wat niet betekent dat het ingekleurde centrum van de ene persoon hetzelfde is als die van een ander. Het beschikt wel over dezelfde basiskenmerken. Maar afhankelijk van welke kanalen of poorten en lijnen verbonden zijn aan dat centrum, is de energie anders.

Het kenmerk van een open centrum is dat het de energie uitvergroot van dat betreffende centrum als het ingekleurd is in een of meer van de mensen om je heen. Maar alleen zolang die mensen bij jou in de buurt zijn. Mensen hebben een energieveld om zich heen, een aura. Dat strekt zich ongeveer negen meter uit rondom je, boven, onder, links, rechts, voor, achter. Hoe verder weg, hoe minder sterk het effect.

Neem het open Ego of Hart centrum. 
Kenmerk van een ingekleurd Hart centrum is dat je beschikt over een constante wilskracht. Daardoor kun je je aan je woord houden. Je bent hier om beloftes te maken en je daaraan te houden. Je hebt uithoudingsvermogen en kunt jezelf pushen om door te gaan.

Daarnaast gaat dit centrum over eigenwaarde. Dat betekent dat je weet wat je waard bent, dus je verkoopt je huid duur. Je bent bereid om hard te werken, maar alleen als daar een eerlijke prijs tegenover staat. Want je weet wat je waard bent. Als je iets belooft, dan hou je je eraan, want als je een belofte verbreekt, dan heeft die ander iets tegoed van jou. En het laatste wat je wilt is afhankelijk zijn van de ander. Daarom houd je niet graag je hand op. Je doet het liever zelf. En dat kun je ook. Want je kunt jezelf pushen. Zelfs als je eigenlijk uitgeput bent. Je belooft iets omdat je het wilt. Omdat je weet dat je het kunt.

En je irriteert je mateloos aan mensen die zich niet aan hun beloftes maken. Je vindt hen onbetrouwbaar. Lui. Onwillig. Je kunt je gewoonweg niet voorstellen waarom die ander een belofte maakt waar hij zich niet aan houdt. Weet jij veel dat 70% van de mensen een open Hart centrum heeft en niet kan rekenen op zijn eigen wilskracht.

Kenmerk van een open Hart centrum is dat je niet beschikt over een constante wilskracht. Of je wilskracht hebt in het moment hangt af van wie er in je buurt is. Je hebt geen constant gevoel van eigenwaarde. Je denkt dat je je moet bewijzen om te laten zien dat je er mag zijn. Dus je maakt beloftes in de hoop dat de ander je daarom zal waarderen. Je belooft niet iets omdat je het wilt, maar in de hoop daardoor geaccepteerd en gewaardeerd te worden door te ander.

Maar omdat je niet over een constante wilskracht beschikt, is de kans groot dat je voortijdig moet afhaken. Dat voelt als falen. En omdat je iets hebt beloofd niet omdat je het wilde, maar omdat je dacht dat je je moest bewijzen omdat je niet weet wat je waard bent, voel je je nu nog lulliger. Waardoor je nog eerder beloftes gaat maken ‘om het weer goed te maken’. Wat dus een eindeloze negatieve spiraal oplevert van niet dingen beloven die je wilt, maar in de hoop dat je er mag zijn als het lukt.

En als het lukt en je krijgt een compliment, dan weet je eigenlijk niet echt wat je daarmee moet. Want je kunt het maar moeilijk aannemen. 

Als er iemand bij jou in de buurt is die een ingekleurd Hart centrum heeft, dan heb je zelfvertrouwen. Ineens weet je wat je waard bent. Ineens heb je wilskracht. Ineens ga je dingen beloven die je normaliter nooit zou beloven, omdat je uit ervaring weet dat je geen constante wilskracht hebt. Maar op dat moment voel je je zo sterk dat je het gevoel hebt dat je alles aankunt. Dus je belooft dingen.

Maar zodra die persoon niet meer in je buurt is, vloeit dat magische zelfvertrouwen weer weg. En dan heb je een belofte gemaakt, maar niet meer de wilskracht om je eraan te houden. Je hele leven heb je gedacht dat je jezelf moest bewijzen en dat je jezelf moet verbeteren. Maar dat is helemaal niet zo. Je hebt niets te bewijzen. Je bent hier helemaal niet om beloftes te maken. Je bent ok zoals je bent. Maar je voelt constant die druk om jezelf te bewijzen. Te verbeteren. En dat beinvloedt de manier waarop je denkt. Want alle open centra beinvloeden de manier waar op je denkt. En dus de manier waarop je een beslissing neemt.

Daarom biedt Human Design je een manier om niet je hoofd te gebruiken voor het nemen van een beslissing. Zodat je niet in al die valkuilen trapt. Zodat je kiest wat past bij wie jij bent. Zoals je bent. En niet een keuze die past bij wie je denkt te moeten zijn, bij wat je probeert te zijn. Want dan begeef je je in situaties die je uiteindelijk boven de pet groeien, omdat je gewoon geen constante wilskracht hebt.

Over Jan Groot

9 jaar geleden liep ik tegen Human Design aan. Sindsdien heb ik mijn design geleefd en heb Human Design in- en uitgeademend, door een Human Design bril de wereld bekeken en veel gesproken over, bestudeerd en ervaren van Human Design in mijn leven. In 2019 heb ik mijn licentie van Human Design analyst bij Human Design Austria ontvangen. Ik leef dit, ik hou van Human Design. Het heeft me veel gebracht. Veel rust, zelfinzicht en begrip van anderen en de wereld. En dat gun ik jou ook.

Interessante artikelen

Gerelateerde artikelen

Human Design types

Human Design types

Human Design is een nieuwe manier van kijken naar mensen. Niet alleen geeft het diepgaand inzicht in onze kwaliteiten en wat ons drijft, maar ook verschaft het een handleiding voor het leven. Waardoor je minder weerstand ervaart in je leven en meer vrede, voldoening of succes.

lees verder

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin