Home » Blog » Human Design » Human Design types

Human Design types

door | 22 apr, 2022 | Human Design

Human Design is een nieuwe manier van kijken naar mensen. Niet alleen geeft het een diepgaand inzicht in onze kwaliteiten en wat ons drijft, maar ook verschaft het een handleiding voor het leven. Waardoor je minder weerstand ervaart in je leven en meer vrede, voldoening of succes.

Er zijn 4 basistypen. De Manifestor, de Generator, de Projector en de Reflector.

Aura is een ander woord voor energieveld. Elk mens heeft een energie veld om zich heen en de vorm en de werking van dat energieveld bepaalt welk type je bent.

De Manifestor

Ongeveer 10% van alle mensen is een Manifestor. De Manifestor is onafhankelijk. Hij heeft een afgesloten en afwerend aura. Het is het enige type dat geboren is om te initiëren. Hij is hier om impact te maken. Daardoor kan hij dingen neerzetten in de wereld, omdat mensen automatisch door zijn energie aan de kant worden geduwd. Dat kan andere mensen ongemakkelijk maken, ook omdat ze voelen dat hij hen niet zozeer nodig heeft, waardoor ze de neiging hebben een Manifestor te controleren. Dit maakt Manifestors boos. Terwijl ze eigenlijk op zoek zijn naar vrede. Vrede ervaren zij als ze gewoon hun ding kunnen doen zonder het gevoel gecontroleerd te worden in hun bewegingen door anderen. Hun tweeledig levensthema is dan ook vrede en woede.

Om meer vrede te ervaren is het devies voor de Manifestor: Informeer mensen voordat je actie onderneemt. Dat haalt de ergste weerstand weg, waardoor je vrij kunt ondernemen.

De Generator/Manifesting Generator

Ongeveer 70% van de mensheid zijn Generators. De Generator heeft andere mensen nodig om dingen voor elkaar te krijgen. Generators zijn hier om voldoening te vinden in het werk wat ze doen door te reageren op wat en wie er op hun pad komt. Hun aura is open en alomvattend (ook wel een knuffel aura genoemd), omdat het mensen automatisch op hun gemak stelt. Generators hebben hun hele leven geleerd om initiatief te nemen en zich dus in feite te gedragen als Manifestors. Dat werkt weerstand op in de mensen om hen heen en doordat hun aura relatief open en kwetsbaar is, voelen ze dat heel sterk. Dat maakt Generators gefrustreerd. Terwijl Generators vooral voldoening zoeken in hun leven. Hun tweeledig levensthema is dan ook voldoening en frustratie.

Om meer voldoening en minder frustratie te ervaren is het devies voor de Generator: Wacht om te reageren. Oftewel, wacht tot dingen op je pad komen voordat je actie onderneemt.

De Projector

Ongeveer 20% van de mensheid zijn Projectors. De Projector is gericht op die ene ander. Projectors zijn zogeheten niet-energie types, wat betekent dat ze anderen nodig hebben voor hun energie niveau. Hun kracht is hun aura, dat penetrerend en absorberend is. Het is gericht op de identiteit van de ander, waardoor ze de ander scherp zien. Ze zijn hier om de ander echt te zien en te coachen. Ze kunnen zien hoe processen efficienter kunnen verlopen. Zij zijn de potentiele nieuwe leiders, coaches, therapeuten. Net als Generators hebben Projectors hun hele leven geleerd zich als Manifestors te gedragen en initiatief te nemen. Maar omdat hun aura, hun energie diep in de ander doordringt, kan hun advies ongevraagd als opdringerig ervaren worden, waardoor mensen het afwijzen. Terwijl een Projector juist gezien wil worden. Het levensthema van de Projector is succes en bitterheid. Als ze zich gezien voelen en uitgenodigd worden om hun expertise te delen ervaren ze success. Maar als ze zich niet gezien of zelfs genegeerd voelen kunnen ze diepe bitterheid ervaren.

Om meer succes en minder bitterheid te ervaren is het devies voor de Projector: Wacht op de uitnodiging. Oftewel, wacht tot je je gezien voelt in jouw specifieke kwaliteit en expertise en je uitgenodigd wordt om die te delen met de ander voordat je een beslissing neemt.

De Reflector

Ongeveer 1% van de mensheid zijn Reflectors. De Reflector is gericht op het geheel. Zij reflecteren de ander. Reflectors zijn zogeheten niet-energie types, wat betekent dat ze anderen nodig hebben voor hun energie niveau. Hun aura is afgesloten en test het aura van de ander. Het wordt ook wel een teflon aura genoemd, omdat veel ervan afglijdt. Reflectors zijn de bakens van de gezondheid van de groep of het gebrek daaraan. Omdat zij dat reflecteren. Ze zijn Maan types, de andere 3 types zijn Zon types. Wat betekent dat de Maan hen meer beinvloedt dan de mensen om hen heen. Hun leven is een reflectie van de rondgang van de Maan. Elk moment van de dag zijn ze iemand anders dankzij de beinvloeding van de Maan. Reflectors reflecteren ons, waardoor zij onze spiegels zijn. Hun rol is een te zijn met het geheel. Net als Generators en Projectors hebben ze hun hele leven geleerd dat ze zich moeten gedragen als Manifestors en initiatief moeten nemen. Terwijl hun gave juist is om de ander te lezen. Niet om dingen neer te zetten. Zij zijn heel anders dan de meeste mensen. Het gaat erom dat zij een gevoel van verwondering kunnen ervaren ten aanzien van alles wat leeft. Maar als zij een saai en voorspelbaar leven hebben kunnen ze diep teleurgesteld raken. Het levensthema van de Reflector is verrassing en teleurstelling.

Om meer verrassing en minder teleurstelling te ervaren is het devies voor de Reflector: Wacht gedurende een cyclus van de Maan voor je een grote beslissing neemt.

*NB: Terwille van de leesbaarheid gebruik ik hij in plaats van hij/zij

Over Jan Groot

9 jaar geleden liep ik tegen Human Design aan. Sindsdien heb ik mijn design geleefd en heb Human Design in- en uitgeademend, door een Human Design bril de wereld bekeken en veel gesproken over, bestudeerd en ervaren van Human Design in mijn leven. In 2019 heb ik mijn licentie van Human Design analyst bij Human Design Austria ontvangen. Ik leef dit, ik hou van Human Design. Het heeft me veel gebracht. Veel rust, zelfinzicht en begrip van anderen en de wereld. En dat gun ik jou ook.

Interessante artikelen

Gerelateerde artikelen

De open centra en hun werking

De open centra en hun werking

Mensen hebben een energieveld om zich heen, een aura. Dat strekt zich uit tot ver om je heen, voor en achter, links en rechts, boven en onder. Als je je armen uitstrekt, dan zie de diameter van dat energieveld om je heen. Met dat energieveld beinvloeden we elkaar zonder dat we het in de gaten hebben.

lees verder

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin