Home » Blog » Human Design » Wat is mijn effect op de ander en wat is voor mij een passend beroep?

Wat is mijn effect op de ander en wat is voor mij een passend beroep?

door | 23 jan, 2023 | Human Design, Persoonlijke verhalen

Al je ingevulde centra hebben een effect op de ander als die dat centrum niet ingekleurd heeft in zijn/haar design. Die persoon reflecteert die energie terug naar jou, vergroot die energie uit en denkt dat het zijn/haar eigen energie is. Zoals dat bij jou gebeurt als je in de buurt ben van iemand bij wie het Hoofd centrum (de bovenste) is ingekleurd. Dat voel je een druk om na te denken en kun je nog maar op een manier nadenken in plaats van de free flow in je inspiratie die je ervaart als je alleen bent of met andere mensen bij wie dat centrum open is. Dat kan inspirerend zijn maar het kan ook benauwend zijn.
Hoe meer je jezelf leeft door je strategie en autoriteit te volgen (Wacht om te reageren om te merken of je energie ervan gaat stromen of niet. En slaap er vervolgens een nachtje over of langer totdat je je niet meer nerveus over een keuze voelt), hoe evenwichtiger het effect is wat je op de ander hebt. Hoe minder je jezelf leeft door beslissingen te nemen vanuit je hoofd, hoe groter de kans dat je chaos en weerstand creëert in de ander.
Hoe meer je je tijd neemt voor (vooral belangrijke) beslissingen hoe wijzer en evenwichtiger je wordt en hoe meer alles op z’n plek valt. En hoe minder chaos en weerstand je onbedoeld creëert in de energie van de ander. Door niet langer in het moment in ervaringen te springen omdat je je goed voelt of dingen af te houden omdat je je rot voelt, maar meer te wachten tot je emoties enigszins tot rust komen en je je niet langer nerveus voelt voordat je een beslissing neemt.
Dat is een lastige, niet alleen omdat ik geen idee heb, maar vooral omdat de crux van Human Design is dat je hoofd geen flauw idee heeft wat jou voldoening geeft als Generator en dat is het belangrijkste waar je leven over gaat. Laat staan dat ik, expert of niet, daar iets zinnigs over zou kunnen zeggen. Dat is nu juist de valkuil waar we ons hele leven al intrappen: Denken dat ons eigen hoofd of dat van een ander weet wat klopt voor ons. Het hele punt van jezelf leven is dat alles in jou van nature samenvalt waardoor je werk van nature ontstaat uit de manier waarop je beweegt in de wereld en de mensen die je daarin ontmoet. Er is voor jou als Generator maar een ding dat telt: Krijg ik hier energie van of kost het me energie? In het eerste geval betekent dat een ja, in het tweede geval een nee. Ongeacht wat je hoofd daarvan vindt. Laat staan wat andere mensen daarvan vinden. En het zou heel goed kunnen dat het totaal iets anders is dan dat je altijd gedacht hebt. Omdat mensen bijna altijd hun hoofd gebruiken voor belangrijke beslissingen in hun leven, omdat dat ons zo geleerd is. En je hoofd alles uitvergroot in jou wat je niet bent maar denkt dat je dat zou moeten zijn of worden.
Desalniettemin kan ik gebaseerd op wat ik zo zie in je design wel een idee geven van waar je mogelijke kwaliteiten liggen. Als iemand met Quadruple Split in je design (4 delen die niet met elkaar verbonden zijn) is het begrijpelijk dat je in een baan terecht bent gekomen waar veel wisselende energie is door de aanwezigheid van verschillende mensen. Zodat je energie lekker doorstroomt. Maar belangrijker voor jou is dat je persoonlijke connecties hebt met verschillende mensen. Dus niet alleen onpersoonlijk met een hele klas zijn, maar juist persoonlijke connecties met verschillende leerlingen (in het geval van een school) kunnen aangaan.
Hoewel je gericht bent op het collectief is het belangrijk voor jou dat je je gezien voelt in je kwaliteiten van out of the box en vernieuwend en anders denken dan anderen. Dat je al je energie kunt stoppen in het volgen van je dromen en idealen en dat je het samen doet met een team waarbij jullie elkaar ondersteunen in het overbrengen van een boodschap die verder gaat dat wat er nu is. Want je bent iemand die verder kijkt. Maar je respons, je reactie op of je hier energie van krijgt of niet heeft vooral te maken met of je je helemaal kunt en wilt overgeven aan de ervaring en je in het diepe kunt storten en het op een gezonde manier kunt afronden. Want als je erin stapt vanuit je verstand is er een aanzienlijke kans dat het je op een gegeven moment zoveel energie kost, dat je geen andere mogelijkheid ziet dan ermee te stoppen omdat de frustratie te groot wordt en het ondragelijk voor je wordt. Alleen vanuit je lichamelijke reactie kun je voelen of je er energie van krijgt of niet. Dat is leidend. Zodat je het proces op een gezonde manier kunt vervolmaken en afronden. In plaats van je te laten afleiden door je hoofd dat zich richt op alle redenen waarom het goed of slecht of verstandig voor je zou kunnen zijn of niet.
Maar onbewust ben je een natuurtalent. Andere mensen zien jouw kwaliteiten, maar zelf ben je daar waarschijnlijk niet of maar gedeeltelijk van bewust. Terwijl je hier als Generator bent om jezelf te leren kennen, is de enige manier om werkelijk een idee te krijgen van wie je bent, jezelf te leven. Waar je ten diepste op wacht is dat je wacht tot je je werkelijk geroepen voelt. Tot dat moment en waarschijnlijk al je hele leven lang projecteren mensen op jou dat je goed bent in wat je doet en vragen zich af waarom je daar niets of weinig mee doet. En dat zeggen ze ook tegen jou, tot je er gek van wordt. Want zelf zie je dat niet zo, zelf heb je eigenlijk geen idee. Pas op het moment dat je je echt geroepen voelt valt het kwartje en dan is het tijd om de wereld in te gaan met jouw talent, waardoor je een voorbeeld kunt worden voor anderen van wat het betekent om een natuurtalent te zijn en dat uit te leven in deze wereld.
De lessen die je te leren hebt zijn naast geduld en vertrouwen, dat je ziet dat je perfect bent zoals je bent als je durft te vertrouwen op je natuurlijke respons en je niet op laat jagen door jezelf of door anderen door de angst om een ervaring te missen. Dan kun je wijs worden over wat gezond leiderschap is. Wat een waardevolle bijdrage is. Wanneer openheid passend is voor jou en wanneer niet. Welke controle de gemeenschap gezond houdt en welke niet. Wanneer je in de stemming bent voor een intieme connectie met de ander. Wanneer het nodig is om stil te zitten om je te concentreren op details. Wat er nodig is om te zorgen voor de ontwikkeling van talent door oog te hebben voor de langere termijn. En inzicht krijgen in de noodzaak van het enthousiasme voor kritisch kijken naar wat er verbetert kan worden aan hoe een autoriteit handhaaft zodat de samenleving gezond blijft.

Over Jan Groot

9 jaar geleden liep ik tegen Human Design aan. Sindsdien heb ik mijn design geleefd en heb Human Design in- en uitgeademend, door een Human Design bril de wereld bekeken en veel gesproken over, bestudeerd en ervaren van Human Design in mijn leven. In 2019 heb ik mijn licentie van Human Design analyst bij Human Design Austria ontvangen. Ik leef dit, ik hou van Human Design. Het heeft me veel gebracht. Veel rust, zelfinzicht en begrip van anderen en de wereld. En dat gun ik jou ook.

Interessante artikelen

Gerelateerde artikelen

De open centra en hun werking

De open centra en hun werking

Mensen hebben een energieveld om zich heen, een aura. Dat strekt zich uit tot ver om je heen, voor en achter, links en rechts, boven en onder. Als je je armen uitstrekt, dan zie de diameter van dat energieveld om je heen. Met dat energieveld beinvloeden we elkaar zonder dat we het in de gaten hebben.

lees verder

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin